Products

Zyban receptfritt

Zyban

Zyban 150 mg; 60, 120 tabletter

Europeisk klinik Beställ nu

Description

Vad är Zyban?

Zyban är ett läkemedel som hjälper en person att övervinna sitt nikotinberoende. Läkemedlet har både fysiologiska och psykologiska effekter på rökaren. I det andra fallet fungerar det som ett motiverande stöd – en person vet att dem tar medicin som borde göra det lättare att sluta röka vilket gör att det faktiskt blir lättare för honom att sluta röka. Läkemedlet är mest effektivt och fungerar bäst hos patienter som tror på dess effekt. Zyban är tillgänglig som 150 mg oral tablett.

Zybans effekt – Hur fungerar läkemedlet?

Bupropion är den aktiva ingrediensen i läkemedlet. Detta är ett ämne som ger effekten av Zyban. I kroppen påverkar bupropionen mekanismerna som sitter i hjärnan som är ansvariga för känslan av nöje som du får från att röka. På grund av detta kommer en patient som vägrar cigaretter inte heller att känns suget efter dem, vilket resulterar till att du kommer att glömma den dåliga vanan efter 2-3 månader. Genom att minska lusten att röka dämpar Zyban det ogynsamma tecknena på det tillbakadragande syntomen såsom ångest, depression, humörsvängningar mm.

Kan du köpa Zyban receptfritt?

Du kan inte köpa Zyban receptfritt då dess aktiva ingrediens, bupropion är ett ovanligt antidepressivt läkemedel, ett kraftfullt läkemedel som kan orsaka allvariga biverkningar. Även om du har möjlighet att köpa detta läkemedel utan recept rekommenderas det starkt att inte (och är faktiskt olagligt att) göra detta. En medicinsk konsultation är nödvändig innan användning av Zyban.

Hur får jag Zyban på recept?

För att få medicinen utskriven till dig behöver du kontakta din läkare där du rapporterar att du inte kan bli av med ditt nikotinberoende på egenhand och be om ett recept för Zyban, vilket kommer göra det lättare att sluta röka.

I teorin känns allt enkelt men i praktiken, för att besöka en läkare behöver du oftast stå i kö under en lång tid. Under tiden du väntar fortsätter rökningen att sakta döda dig. Det är bättre för dig att få en tid så snart som möljigt för att få behandling för denna dåliga vana. Ett online apoteket kan hjälpa dig med detta.

Varför kan det vara smartare att köpa mediciner från ett onlineapotek?

Att köpa medicin från ett onlineapotek sparar tid. Du behöver inte åka någonstans – du kan beställa nödvändiga läkemedel utan att lämna ditt hem – via internet.  För att göra detta behöver du fylla i ett kort formulär där du kort beskriver dina besvär. En läkare som samarbetar med apoteket kommer att granska det och skriva ut ett recept för din medicin. Receptet kommer att ges till ett apotek som dem samarbetar med som i sin tur kommer att förbereda läkemedlet och skicka det till dig. Paketet anländer vanligtvis nästkommande dag efter att du skickat det vilket betyder att om du beställer ett läkemedel idag så kan du använda det imorgon. Kom ihåg: Ju tidigare du slutar röka, desto bättre för dig.

Vad är priset för Zyban med recept online?

Priset på Zyban kan variera på onlineapoteken beroende på mängden tabletter du har i din beställning. På onlineapoteken inkluderar priset inte bara läkemedlet utan även på en medicinsk konsultation i följd av ett recept, vilket du skulle behöva betala separat om du köpte Zyban på ett vanligt apotek.

Vilka försiktighetsåtgärder bör du ta om du bestämmer dig för att sluta röka med Zyban?

Användningen av Zyban rekommenderas inte av personer under 18 år. Det bör även användas med försiktighet hos personer över 65år samt personer med njur- eller leverproblem.

I vissa fall är det inte tillåtet att ta Zyban. Till exempel om en person har:

  1. Kramper;
  2. Ätstörning;
  3. Allergi mot läkemedelskomponenter;
  4. Tumör i hjärnan;
  5. Bipolär sjukdom.

Under tiden av rökavvänjning och terapi med Zyban kan patienten uppleva depressiva tankar, inklusive självmordstankar. Detta visar dig vanligtvis under de första veckorna av behandlingen. Om du har dessa tankar, kontakta din läkare omedelbart.

Zyban och alkohol

Du bör inte ta Zyban och alkohol samtidigt då Zyban kan öka effekten av alkoholen. Dessa två ämnen har liknande biverkningar. Allvariga biverkningar kan uppstå.

Zyban och ADHD

Bupropion, som är en del an Zyban kan användas för att behandla ADHD ( hyperaktiv uppmärksamhetsstörning). Zyban är dock ett läkemedel för nikotinberoende. Att använda ett bupropion innehållande läkemedel för behandling av ADHD är endast möjligt genom recept av en läkare.

Bieffekter

De vanligaste biverkningarna av Zyban är skakningar, huvudvärk, illamående och kräkningar. I sällsynta fall, hos cirka 1 av 1000 patienter kan Zyban orsaka anfall. För mer information om biverkningar, läs de officiella instruktionerna för läkemedlet.

Interaktioner

Zyban kan påverka andra läkemedel inklusiva antidepressiva medel och läkemedel som innehåller bupropion. Om du tar några mediciner (oavsett om dem är receptbelagda eller receptfria), berätta det för din läkare innan du tar Zyban.

Recensioner

På drugs.com rankade användarna Zyban 8.1 av 10. De flesta av dem är nöjda med detta läkemedel.

Champix eller Zyban

Champix är ett annat populärt anti-rökande läkemedel som innehåller vareniklin. Detta ämne påverkar kroppen hos en rökare på ett annat sätt än bupropion. Vilken som är bäst att använda i ditt fall, Champix eller Zyban bör avgöras av läkarens bedömning. Tänk dock på att Champix kan vara omöjligt att få tag på för tillfället eftersom potentiellt skadliga ämnen uppdagades i sista partiet vilket gjorde att deras produkter återkallades.