Products

victoza receptfritt

Victoza

6 mg/ml

Saxenda

För viktminskning

Victoza

För diabetes

Description

Typ 2-diabetes kräver konstant övervakning av glukosnivåerna. För att göra detta måste du använda speciella läkemedel, till exempel Victoza (liraglutid). Den kan köpas online med leverans. I den här artikeln kommer du att lära dig hur du gör detta och även varför liraglutid används för viktminskning.

Vad är Victoza?

Victoza är en injicerbar lösning som innehåller den aktiva substansen liraglutid. Läkemedlet tillhör klassen av glukagonliknande peptid-1 (GLP-1) receptoragonister. Indikationen för dess användning är en medicinskt bekräftad diagnos av typ 2-diabetes. Läkaren kan ordinera Victoza som ett alternativ till metformin eller som tillägg till andra läkemedel om de inte räcker för att effektivt kontrollera blodsockernivåerna. Läkemedlet tillverkas av Novo Nordisk.

Vad kostar Victoza i Sverige?

Tillverkaren anger inget rekommenderat pris. Victoza i Sverige kan vara både dyrare och billigare än i andra länder. Detta beror på skillnader i tull- och skattelagstiftning, avståndet från tillverkaren, och nivån på konsumentpriserna i varje enskilt land.

För att göra beställningar online mer kostnadseffektiv för dig kan du köpa ett storpack. I det här fallet sparar du upp till 30 % per injektionspenna.

Ett annat möjligt sätt att få en bra affär är att använda tjänsterna från en läkemedelsförsäljningsplattform online. Priset du hittar på sajten kommer inte att vara lägre än på ett fysiskt apotek. Det inkluderar dock en läkares konsultation, ett onlinerecept och budleverans.

Priset på Victoza är direkt relaterat till säkerheten vid köpet. Många oseriösa apotek försöker locka kunder med orimliga rabatter. Gratis ost finns endast i en råttfälla. Riskera inte din hälsa och dina pengar.

Är det möjligt att få Victoza gratis?

Hur är det med kompensationen från staten? Behandlingen av typ 2-diabetes finansieras vanligtvis av staten. Victoza ingår dock med begränsning i högkostnadstäckningen från 2010. Det innebär att kompensation är möjlig när andra diabetesläkemedel visat sig vara olämpliga för en patient.

Om du har utökad sjukförsäkring, kontrollera då med försäkringsbolaget för villkor för att få ersättning. En laglig säljare ger alltid assistans till kunder som har försäkring. Du kan skriva till supporttjänsten så kommer säljaren att förse dig med en faktura och andra nödvändiga dokument. Onlinesjukvårdsplattformen är dock inte ansvarig för att ta emot ersättning och kan inte garantera det.

Hur köper man Victoza (liraglutid) online med recept?

Victoza är ett receptbelagt läkemedel och kan inte erbjudas receptfritt. Det kan köpas antingen genom att få ett läkarrecept först, eller genom att göra en beställning på en onlineplattform där du kan få ett onlinerecept. Vissa patienter föredrar det andra alternativet, eftersom du inte ens behöver lämna ditt hem och planera för att göra en beställning.

Hur det fungerar:

 1. Patienten väljer medicin, dosering och förpackningsstorlek.
 2. Han får en medicinsk blankett, som ska fyllas i, i god tro. Det kommer att ställas frågor om hälsotillstånd, ålder, vikt mm.
 3. Läkaren får omedelbart resultatet av undersökningen och analyserar dem. Detta gör att han kan besluta om behovet av att skriva ut Victoza.
 4. Läkaren genererar ett onlinerecept och skickar det till ett partnerapotek som förbereder läkemedlet för utlämning.
 5. Patienten får läkemedlet på den adress som anges vid beställningstillfället. Snabb leverans är möjlig i hela Sverige. Det tar vanligtvis 24 timmar från det att beställningen bekräftas, förutom innan och under helgdagar.

Denna algoritm kan tyckas komplicerad, men att lägga en beställning tar väldigt kort tid.

Observera att ovanstående procedur är förknippad med behovet av att få ett recept. Modern teknik låter dig göra detta snabbt och enkelt, men avbryter inte själva faktumet att få ett recept. Om något onlineapotek missar detta steg under kassan, är det troligen en illegal säljare.

Hur fungerar Victoza?

Den aktiva komponenten i Victoza, liraglutid, är en analog till det mänskliga hormonet GLP-1. Det verkar på motsvarande receptorer, vilket aktiverar produktionen av insulin och hämmar syntesen av glukagon. Detta gör att du kan normalisera blodsockernivåerna.

På grund av särdragen hos liraglutids farmakodynamik är Victoza inte lämplig för patienter med typ 1-diabetes. Dessa injektioner ersätter inte insulin, utan bidrar bara till dess produktion i de mängder som krävs.

Hjälper Victoza att gå ner i vikt?

Den aktiva ingrediensen påverkar centra för hunger / mättnad i kroppen, så patienter får en minskning av aptiten. Dessutom saktar liraglutid ner magtömningen, så att patienterna känner sig mätta längre och inte känner lust att äta. Dessa är ytterligare effekter som kan leda till viktminskning. Eftersom typ 2-diabetes ofta förknippas med fetma, kan viktminskning vara ett önskvärt resultat av behandlingen.

Victoza är inte ett botemedel mot fetma eller övervikt. För effektiv och säker viktminskning måste du använda andra läkemedel.

Ersätter Victoza för viktminskning

Liraglutid används som aktivt medel inte bara i Victoza. Detta är också den aktiva komponenten i Saxenda från Novo Nordisk – läkemedel mot fetma och övervikt. Dessa är två mycket lika läkemedel, men de är inte utbytbara. Saxenda använder en högre dos av liraglutid.

Andra populära läkemedel som Mysimba och Xenical är också effektiva viktminskningsläkemedel, men är inte Victozas motsvarigheter. Den första innehåller starka antidepressiva medel som påverkar det centrala nervsystemet och minskar matsuget. Den andra blockerar kroppens upptag av fett, som kommer med maten.

Victoza alternativ för behandling av diabetes

Ett liknande direkt alternativ till liraglutid för behandling av typ 2-diabetes är Ozempic med den aktiva ingrediensen semaglutid. Detta läkemedel har också utvecklats av det ovannämnda danska läkemedelsföretaget. Semaglutid är en förbättrad version av liraglutid och har liknande farmakodynamik. Eftersom Ozempic är ett nytt läkemedel är det ofta slut i lager både online och på vanliga apotek. Läkaren kan rekommendera Ozempic och Victoza som utbytbara läkemedel.

Det finns andra läkemedel från klassen av glukagonliknande peptid-1 (GLP-1) receptoragonister:

 • Xultophy från Novo Nordisk. Förutom liraglutid innehåller det insulin degludec.
 • Byetta med den aktiva substansen exenatid. En av de gamla injicerbara medicinerna för diabetes. Det är inte lika bekvämt att använda som Victoza, eftersom injektioner måste göras 2 gånger om dagen före måltid.
 • Lyxumia med den aktiva substansen lixisenatid. Den godkändes för användning 2016. För närvarande är den inte särskilt populär bland patienter.
 • Vissa andra läkemedel.

Regler för att ta Victoza

Injektionslösningen måste administreras under huden, det vill säga subkutant (inte intravenöst eller intramuskulärt, vilket är mycket viktigt). För att göra detta måste du använda en sprutpenna. Nålen i denna spruta är mycket tunn och har en minimal traumatisk effekt. Om du är osäker på om du kommer att kunna ge en injektion själv, kan du och bör du be en läkare eller sjuksköterska att ge dig den första injektionen och ge en detaljerad förklaring på hur du gör .I framtiden kommer du inte att ha några svårigheter med denna procedur. Rekommenderade injektionsställen är låret, buken och överarmen. Du kan varva dem som du vill.

Läkemedlet måste användas en gång om dagen. Tidpunkten för att göra injektionen beror inte på maten, men det är viktigt att ge en injektion samtidigt så att effekten av läkemedlet blir enhetlig.

Underhållsdosen är 1,8 mg per dag. Men under den första veckan av behandlingen bör den initiala dosen vara 0,6 mg, i den andra 1,2 mg och endast i den tredje – 1,8 mg.

Kontraindikationer och biverkningar

Läkemedlet är kontraindicerat hos gravida och ammande kvinnor. Absoluta kontraindikationer inkluderar också akut pankreatit, allvarlig hjärtsvikt, inflammatorisk tarmsjukdom.

Patienter kan uppleva följande biverkningar:

 • illamående, kräkningar;
 • diarré, förstoppning (beroende på individuell känslighet för den aktiva ingrediensen);
 • obehag i buken;
 • trötthet;
 • huvudvärk.

Se till att läsa hela bipacksedeln eller informationen på FASS-webbplatsen. Där hittar du en komplett lista över kontraindikationer, försiktighetsåtgärder och biverkningar.

Hur interagerar Victoza och alkohol?

Victoza interagerar inte med alkohol, men det betyder inte att de kan kombineras. Patienter med diabetes löper risk för allvarliga komplikationer av överdriven alkoholkonsumtion. Alkoholhaltiga drycker kan öka blodsockernivån, öka aptiten och förvärra tillståndet i det kardiovaskulära systemet.

Patienternas erfarenhet

Bland patienter med diagnosen typ 2-diabetes är Victoza populärt. På forum och specialiserade webbplatser kan du hitta recensioner som bekräftar effektiviteten av injektioner. Är alla patienter nöjda med medicinen? Nej, det finns de som rapporterar svåra biverkningar och intolerans mot den aktiva substansen. Antalet sådana patienter är dock anmärkningsvärt färre, och biverkningarna motsvarar de biverkningar som tillverkarna deklarerat.