Products

wegovy receptfritt

Wegovy

0.25 mg, 0.5 mg

Medicinsk service Beställ nu

Du kan också välja ett billigare alternativ (Saxenda)

Europeisk klinik Beställ nu

Description

Antalet personer som är överviktiga eller feta (vilket innebär att deras kroppsmasseindex, BMI, är högre än normalt) har nästan tredubblats sedan 1970-talet. För närvarande är cirka 35 % av alla vuxna i Sverige överviktiga och 16 % har fetma, och dessa siffror fortsätter att stiga. För att ta itu med detta rekommenderar dietister att man börjar med att ändra sina dagliga vanor. Det kan handla om att motionera mer, äta färre kalorier och få hjälp att förändra sitt beteende. Dessa förändringar kan hjälpa till att förebygga hjärtproblem, men det är ofta svårt för människor att bli av med överflödiga kilon utan extra hjälp.

Om dessa livsstilsförändringar inte leder till tillräcklig viktminskning kan läkare föreslå att man använder läkemedel för att hjälpa till. Wegovy är ett av dessa läkemedel som har hög effektivitet och är lätt att använda. Men det bör ordineras av en läkare och kan inte annonseras till masspublik.

Vad är Wegovy?

Detta är en välkänd GLP-1-receptoragonist som säljs i form av injicerbara pennor. Den innehåller den aktiva substansen semaglutid som har uppfunnits och släppts av Novo Nordisk, ett snabbt växande danskt läkemedelsföretag.

Historien om detta läkemedel började 2017, tillsammans med utseendet på Ozempic, som hade en biverkning i form av viktminskning. Så tillverkaren fortsatte forskningen i ny riktning och släppte senare Wegovy som också innehåller semaglutid men i högre doser, speciellt utformade för bantning.

Var kan man köpa Wegovy lagligt i Sverige?

Du kan göra detta på många fysiska apotek. För detta måste du ha ett giltigt recept. Ett genomförbart alternativ är att använda betrodda onlinetjänster. De arbetar vanligtvis med speciella digitala frågeformulär som måste fyllas i av patienter. Svaren kommer att kontrolleras noggrant av legitimerade läkare som kommer att utfärda elektroniska recept om de anser att Wegovy kan vara ett lämpligt val för dig.

Kan Wegovy säljas receptfritt?

Nuförtiden finns det många webbplatser som erbjuder att beställa Wegovy receptfritt. Dessa internetportaler är dock olagliga. De säljer antingen förfalskade produkter eller levererar inte något paket alls. Så undvik sådana plattformar om du vill spara din hälsa och pengar.

Priset på Wegovy i Sverige

Wegovy kan inte anses vara ett billigt läkemedel. I synnerhet är det dyrare än konkurrentprodukten, Saxenda. Tänk dock på att du bara behöver injicera Wegovy en gång i veckan. När det gäller månadskostnader är skillnaden kanske inte så uppenbar, men lite relativt komplexa beräkningar behövs. För att göra det enkelt, kontakta en läkare som känner till priser och ungefärliga kostnader per månad.

Källor:

  1. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8717485/
  2. https://www.statista.com/statistics/910768/share-of-overweight-and-obese-people-in-sweden-by-bmi/
  3. https://www.di.se/nyheter/nya-lakemedel-revolutionerar-fetmavard-men-patienterna-riskerar-dyr-nota/