Products

wegovy receptfritt

Wegovy

Tillverkaren Wegovy® har för närvarande leveransbrist. Du kan prova Saxenda istället.

Medicinsk service Beställ nu

Description

Vad är Wegovy?

Wegovy är ett läkemedel för kampen mot övervikt och fetma. Den säljs i form av förfyllda injektionspennor. Läkemedlet har bäst effekt i kombination med fysisk aktivitet och lågkalorikost. På ett sådant sätt kommer en patient att kunna maximera sina ansträngningar för viktminskning.

Varför förbättrar Wegovy viktminskning?

Wegovy förbättrar viktminskningen eftersom den innehåller semaglutid. Det är en aktivator av mänskliga hormonreceptorer – glukagonliknande peptid-1. Detta hormon, i synnerhet, är ansvarigt för känslan av hunger. Semaglutid dämpar denna känsla. Som ett resultat äter patienterna mindre, kaloriintaget minskar och de går ner i vikt.

Kan Wegovy köpas utan recept?

Wegovy är inte tillgängligt över disk eftersom detta läkemedel potentiellt kan orsaka extremt sällsynta men allvarliga biverkningar, såsom sköldkörteltumörer. Dess okontrollerade intag kan vara hälsofarligt. Var noga med att kontrollera med din läkare innan du använder semaglutid.

Hur får man ett recept på Wegovy?

För att få ett recept på detta läkemedel måste du uppsöka läkare. Du kan göra detta på vanligt sätt genom att boka tid på kliniken, eller konsultera en kvalificerad specialist på distans via Internet. Det andra alternativet kan vara bekvämare, eftersom det tar mindre tid. Du kan konsultera en läkare via Internet och få ett recept på ett läkemedel med hjälp av tjänsterna från en specialiserad onlineplattform.

Hur köper man medicin i ett onlineapotek?

För att köpa Wegovy från ett onlineapotek måste du fylla i ett hälsofrågeformulär. Det kommer att granskas av en av de läkare som samarbetar med apoteket och om du inte har några kontraindikationer kommer de att skriva ut ett recept på ett läkemedel. Vid behov kommer hen att konsultera dig personligen via tillgängliga medel för telemedicin (som en chatt). Om du aldrig tidigare har använt subkutana injektioner kommer din läkare att förklara hur du ska ta dem.

Efter att receptet är utfärdat skickas läkemedlet till dig. Det här sättet att köpa mediciner är helt lagligt. Onlinetjänsten samarbetar med lokala, fysiska apotek. De har alla nödvändiga tillstånd att sälja läkemedel via Internet och skicka dem med post. Och de läkare som samarbetar med sjukvårdsplattformen har rätt att utfärda recept. Enligt European Charter of Patients’ Rights har varje individ rätt att fritt välja bland olika behandlingsförfaranden och leverantörer på grundval av adekvat information.

Således kommer du inte att bryta mot lagen om du köper ett nödvändigt läkemedel från en laglig onlinetjänst. Men det kan vara bekvämare än att köpa det på vanligt sätt. Kom dock ihåg att fysisk konsultation och kontroll ofta är mer informativ och effektiv än onlinekonsultation.

Fördelar med att köpa hjälpmedel och läkemedel på nätet:

 • Ett större utbud, olika kategorier av mediciner finns tillgängliga;
 • Snabb leverans direkt hem eller en närliggande upphämtningsplats;
 • Diskret emballage för att skydda ditt privatliv och skona dig från att känna pinsamhet;
 • Lägre priser, med tanke på det faktum att priset inkluderar både en produkt och medicinska tjänster;
 • På rätt nätapotek får du tillgång 24/7 till en hjälpvänlig kundtjänst.

Många kan förstås känna en oro när det kommer till att handla medicin och hjälpmedel på nätet, men det behöver du inte göra. Om du endast handlar på legitima apotek som Treated/Dokteronline/euroClinix kan du vara säker på att du endast kommer att få hem testade och godkända läkemedel.

Vad är priset på Wegovy på ett onlineapotek?

Alla som vill beställa ett läkemedel från ett onlineapotek kommer att vara intresserade av att veta hur mycket det kostar? Priset på Wegovy i ett onlineapotek kan skilja sig något från kostnaden för ett läkemedel på ett vanligt apotek, eftersom det dessutom inkluderar priset för en medicinsk konsultation och leverans. Kostnaden för en medicinsk konsultation på ett onlineapotek kan dock vara billigare än en personlig läkarundersökning.

Säkerhetsåtgärder

Wegovy är endast för personer som lider av:

 • fetma, vilket betyder att deras kroppsmassaindex (BMI) är ≥30 kg/m2;
 • övervikt, det vill säga BMI ≥27 kg/m2, som åtföljs av underliggande hälsoproblem, såsom förhöjt blodtryck.

Använd inte läkemedlet om ditt kroppsmassaindex inte når 27 kg/m2.

Barn

Det är inte känt om Wegovy är säkert och effektivt för personer under 18 år. Därför rekommenderas de inte att använda detta läkemedel.

Vad ska rapporteras till läkaren?

Var noga med att berätta för din läkare om du har en historia av:

 • diabetes mellitus typ 2;
 • diabetisk retinopati;
 • problem med njurarna eller bukspottkörteln;
 • depression eller självmordstankar;
 • graviditet eller planerar att bli gravid inom en snar framtid.

Detta måste göras innan du börjar använda läkemedlet.

Biverkningar

Wegovy-injektioner kan orsaka vissa biverkningar. Till exempel:

 • inflammation i bukspottkörteln (pankreatit);
 • minskade blodsockernivåer (hypoglykemi)
 • problem med gallblåsan;
 • allergi
 • ökning av hjärtfrekvensen;
 • njurproblem.

Var noga med att berätta för din läkare om du upplever några biverkningar. Läs bipacksedeln för alla biverkningar.

Interaktion

Använd inte Wegovy tillsammans med andra läkemedel som innehåller semaglutid eller substanser som är aktivatorer av den glukagonliknande peptid-1-receptorn.

Det är inte känt om Wegovy är säkert att använda med andra receptbelagda eller receptfria viktminskningsläkemedel och kosttillskott.

Var noga med att berätta för din läkare om alla mediciner, vitaminer och kosttillskott du tar för att avslöja om de kan interagera med Wegovy.

Alkohol

Turligt nog har studierna visat att det inte finns några problematiska interaktioner vid normalanvändande. Därför behöver du inte oroa dig såvida du inte väljer att använda väldigt höga doser.