Products

Köp Alli receptfritt

Orlistat

Medicinsk service Beställ nu

Description

Vad är Alli?

Alli är ett läkemedel som används för att hjälpa till med viktminskning i kombination med kalorifattig diet med låg fetthalt och träning. Den innehåller orlistat, en gastrointestinal lipashämmare. Det är indicerat för personer över 18 år som har ett kroppsmassindex (BMI) på 28 eller över och som vill påskynda sin viktminskningsprocess. Alli minskar mängden fett och kalorier som tas upp och accelererar effektiviteten av ditt viktminskningsprogram.

Hur fungerar orlistat?

Detta farmaceutiska ämne ger sin effekt genom att förhindra att ungefär en tredjedel av det fett du äter absorberas av kroppen. Fett som inte absorberas kommer att passera genom mag-tarmkanalen och släppas ut i avföringen.

Köp och pris på Alli online

Priset på produkten inkluderar att köpa och fylla i ett frågeformulär online (trots att detta medicinska läkemedel är receptfritt). Patienter behöver inte ha recept för att köpa Alli på internet.

Hur tar jag viktminskningsmedicinen?

Ta 1 kapsel 3 gånger om dagen före eller under måltiderna, dock max en timme efter maten. Ta inte kapseln om din måltid inte innehåller något fett. Du bör ta din valda dosering tre gånger per dygn vid dina måltider och detta bör givetvis kombineras med ett komplett och genomtänkt viktminskningsprogram.

Ta multivitaminer dagligen vid sänggåendet medan du behandlas med Alli, för adekvat absorption av vitamin A, D, E och K. Det är viktigt att inkludera regelbunden fysisk aktivitet i din dagliga rutin. Glöm inte att konsultera sjukvårdspersonal om du inte har tränat regelbundet tidigare.

Maximal behandlingstid med Alli är 6 månader. Om du inte får någon effekt efter 12 veckors behandling, sök råd från läkare eller apotekare, förmodligen kommer du att rekommenderas att upphöra med intaget.

Hur mycket man går ner i vikt med Alli är svårt att svara på. Den aktiva substansen orlistat har en god effekt och börjar verka ganska snabbt. Hur mycket du kan gå ner i vikt med hjälp av denna apoteksvara beror också till en hög grad på hur hängiven du är ditt viktminskningsprogram och hur ordentligt och konsekvent du tar apoteksvaran.

En del tror att denna behandlingskur på egen hand kommer att leda till en viktminskning. Detta är ett misstag och ett missförstånd. Användningen av orlistat leder endast till framgång om du själv är villig att lägga ner möda och energi på att gå ner i vikt.

Alli apotek

Vad är kontraindikationer, försiktighetsåtgärder och biverkningar?

Som med alla medikament bör du vara aktsam och noggrann när du tar orlistat. 

Patienter avråds från Alli i följande fall: allergi mot orlistat eller hjälpkomponenter i medicinen; kolestas (en minskning av gallflödet); kroniskt malabsorptionssyndrom då patienten tar cyklosporin, warfarin eller andra blodförtunnande medel. Rådfråga läkare före intag om du har diabetes eller en njursjukdom.

Mediciner orsakar vanligtvis biverkningar. Orlistat är olyckligtvis inte något undantag. 

Biverkningar orsakas vanligtvis av det fett som din kropp släpper ut i avföringen. De flesta av dem förekommer under de tidiga stadierna av behandlingen och blir vanligtvis mindre besvärande eller försvinner med tiden. Biverkningar kan inkludera ökad avföring, diarré, gaser och illaluktande fettavföring. Biverkningarna är mindre troliga om du följer en hälsosam diet med låg fetthalt.

Med en noggrann och ansvarsfull användning av medikamentet kan man ofta undvika den mera allvarliga kategorin. Men om olyckan skulle vara framme och du drabbas av en mera farlig biverkning bör du genast uppsöka sjukvården.

Följdverkningar kan förekomma men de brukar vanligen vara lättsamma och försvinna efter en kortare tid om du fortsätter behandlingen och följer alla rekommendationer.

Hitta fullständig information på FASS-webbplatsen.

Alli: FASS information

Frågor och svar

Vad innehåller Alli?

Varje fast kapsel innehåller 60 mg av det aktiva medlet, liksom flera inaktiva ingredienser inklusive gelatin, povidon (E1201), natriumlaurylsulfat, talk, ätbart svart bläck etc.

Vad är skillnaden mellan Alli och Xenical?

Dessa läkemedel innehåller samma aktiva komponent, orlistat. Xenical innehåller dock 120 mg dosering, medan Alli innehåller sextio milligram. Valet kan bero på graden av överviktighet. Dessutom är Alli ett receptfritt läkemedel till skillnad från Xenical som är ett receptbelagt läkemedel.

Kan jag köra bil när jag behandlar Alli?

Det är osannolikt att läkemedlet kan påverka förmågan att köra bil och använda maskiner.

Kan gravida och ammande kvinnor använda Alli?

Läkemedlets effektivitet och säkerhet har inte studerats tillräckligt i dessa kategorier av patienter. Dessa personer borde därför inte ta Alli.

Är alkoholhaltiga drycker tillåtna under behandling?

Funkar det om man tar det tillsammans med alkohol? Är det riskabelt att göra det?

Etanol påverkar inte orlistats effekt på att förhindra absorptionen av fett. Men notera att konsumtion av alkoholhaltiga drycker kan påverka dina viktminskningsinsatser negativt.

Recensioner

Tidigare användare rapporterar om att resan till ett hälsosammare BMI har varit både lättsammare och mindre frustrerande.