Products

Antabus receptfritt

Antabus

Antabus 200 mg, 400 mg

Online apotheek Beställ nu

Description

Vad är Antabus? 

Antabus är en behandling för alkoholberoende. Det säljs som brusande tabletter på 200 eller 400 mg.

Hur fungerar Antabus?

Den aktiva ingrediensen i Antabus är disulfiram ( för att inte förväxla med disulfiram plus bensylbensoat, som används för att behandla skabb). Att dricka alkohol med Antabus i kroppen kommer att orsaka extremt obehagliga symtom hos en person:

 • en minskning av blodtrycket
 • illamående;
 • takykardi;
 • kräkningar;
 • spolar av blod till ansiktet och andra.

Enkelt sagt, om en person försöker dricka medan han är på Antabusbehandling, kommer han att bli mycket sjuk. Detta faktum i sig kommer att hjälpa en del människor att övervinna sitt beroende. Om en person bestämmer sig för att dricka kommer han att uppleva obehagliga symtom. En eller flera gånger kan räcka för att patienten kommer att bilda en konditionerad reflex som orsakar en motvilja mot alkoholhaltiga drycker. En patient bör undvika ALL form av alkohol istället chokladgodis och vitaminösningar som innehåller detta. Vid konsumtion av stora mängder alkoholhaltiga drycker kan konsekvenserna vara mycket allvarliga, inklusive svimning. 

Hur lång tid tar det för Antabus att börja fungera efter att ha druckit alkohol?

När du dricker alkohol kan patienter uppleva effekten av Antabus efter 10-60 minuter. Obehagliga symtom kan pågå från 30 minuter upp till flera timmar. Vanligtvis passerar läkemedlets effekt spontant. Om detta inte sker och patienten är väldigt sjuk behöver du söka medicinsk hjälp så att den medicin- personalen kan hjälpa till att ta bort effekten av Antabus. 

Antabus halveringstid

Enligt Wikipedia kan halveringstiden för Antabus ta från 60 till 120 timmar. På många sätt beror halveringstidens varaktighet på organismens individuella egenskaper. 

Hur kan man fuska med Antabus?

Vissa missbrukare letar förmodligen efter ett sätt att komma runt Antabusen. Det rekommenderas starkt att försöka dricka alkohol med Antabusen, även med några tricks. Faktum är att interaktionen mellan alkohol och disulfiram redan kan leda till oönskade konsekvenser. Om du lägger till en tredjedel till kombinationen av dessa två ämnen kan effekten vara oförutsägbar.

Kan jag köpa Antabus receptfritt? 

Antabus säljs inte utan recept (varken i Sverige eller andra länder som Danmark). Detta är ett kraftfullt läkemedel som kan orsaka farliga biverkningar. Dess missbruk eller felaktigt intag kan leda till allvarliga biverkningar eller till och med dödsfall. Därför köp inte under några omständigheter Antabus innan du konsulterat med en läkare. 

Vad behöver du för att köpa disulfiram?

Baserat på ovanstående, för att köpa disulfiram, kommer patienten att behöva ett recept från en läkare. Du kan anmäla dig för ett samråd med en läkare på en vanlig klinik eller använda online apotekstjänsten där du kan få ett recept för ett läkemedel och läkemedlet till din dörr utan att lämna ditt hem. 

Hur köper jag Antabus på ett online apotek? 

För att köpa Antabus på ett online apotek behöver du fylla i ett hälsofrågeformulär. Läkaren kommer att undersöka det och utfärda ett recept för läkemedlet (om det kommer att betraktas som lämpligt och säkert för dig som patient). Det kommer att ges till ett partner apotek vars personal kommer att förbereda medicinen och skicka det till dig. Beställnings behandlingstiden tar vanligtvis flera timmar. Många patienter får läkemedel dagen efter att de har beställt.

Säkerhetsåtgärder

Antabus behandlingen bör påbörjas först efter ett preliminärt samråd med läkaren. Om du är för generad för att träffa en narkolog i verkligheten kan du få ett nödvändigt samråd med hjälp utav online apotektstjänsten. 

Dosering av Antabus

Vanligtvis börjar man ta Antabus i en dos av 800 mg per dag i 2-3 dagar. Efter dessa dagar byter man till en underhållsdos: 100-200 mg per dag eller 400- 800 mg två gånger i veckan. 

Antabus behandling under graviditet och amning

Gravida kvinnor bör diskutera möjligheten till behandling av Antabus med sin läkare. Det finns begränsad erfarenhet av att använda läkemedlet under graviditeten. Det finns en risk att läkemedlet kan skada barnet om det kommer in i kroppen och moderns mjölk. 

Bieffekter

Som regel leder inte Antabus till viktökning men kan orsaka andra oönskade reaktioner. Bland dessa:

 • trötthet;
 • diare
 • dåsighet;
 • huvudvärk;
 • depression;
 • en obehaglig lukt från munnen;
 • mani.

För att ta förse dig med listan över alla biverkningar av medicinen rekommenderar vi att du läser den officiella broschyren.

Information om medicinen på Fass.se: Antabus® Teva, brustablett 200 mg

Interaktion

Antabus kan interagera med metronidazol, fenytoin, diazepam och vissa andra läkemedel.

Recensioner

Antabud recensioner finns på Flashback.org forumet. De flesta recensenter skriver att denna kur gör sitt jobb, men att den har ett par obehagliga biverkningar: huvudvärk och irritabilitet.

Vad kan tas istället för Antabus?

Istället för Antabus kan man använda Campral eller Naltrexon. Det är upp till din läkare att bestämma vilket läkemedel för alkoholism som är bäst att använda i din situation.