Products

pantoprazole receptritt

Beställ Pantoprazol online i Sverige

Pantoprazol 20 mg / 30, 60, 90 tabletter

Europeisk klinik Köp nu

Description

Vad är Pantoprazol?

Pantoprazol är ett läkemedel från en grupp av protonpumpshämmare. Dess verkan är att minska surheten i magen. Denna medicin används i stor utsträckning vid behandling av gastroesofageal reflux sjukdom, magsår i magen och tolvfingertarmen, samt allvarliga symtom på halsbränna.

Hur fungerar Pantoprazol?

Pantoprazol blockerar utsöndringen av saltsyra. Normalisering av magsyran främjar återhämtning vid akut gastroesofageal reflux sjukdom, duodenala och magsår, såväl som Zollinger-Ellisons syndrom och gastrit av olika etiologier. Vid magsårssjukdom ökar syra stabilisering effekten av antibakteriell terapi. Pantoprazol kan tas som en behandlingskur och på begäran (om det ordinerats av en läkare). Vid periodisk halsbränna i magen kan 20 mg Pantoprazole utan antacida vara tillräckligt.

Kan du köpa Pantoprazol utan recept?

Denna produkt kan inte erbjudas receptfritt. För att köpa Pantoprazole måste du först fylla i ett medicinskt online formulär på webbplatsen så att en certifierad läkare kan läsa din information och göra ett recept. När du har lagt din beställning kan du spåra leveransen och ta emot den nästa arbetsdag. Priset per piller minskar med ökande storlek på förpackningen.

Hur använder man Pantoprazol?

Läkemedlet tas oralt, 1 timme före måltid, drick mycket vatten.

Den rekommenderade dosen för att lindra symtom på halsbränna är 20 mg en gång dagligen. Vanligtvis försvinner obehagliga känslor efter 2-4 veckors konstant mottagning. Vid återfall är intag av 20 mg Pantoprazol nödvändigt.

Doseringen kan höjas till 40 mg om läkare beslutar. När den dagliga dosen ökas till 80 mg eller mer ska denna dos delas upp i två doser (före frukost och middag).

För att bestämma den optimala dosen och behandlingens varaktighet bör patientens besvär och tillstånd beaktas. Detta kräver en läkares konsultation.

Man bör komma ihåg att om patienten uppvisar betydande viktminskning eller andra störande symtom under behandling med Pantoprazol på grund av förbättrad hälsa, bör magmaligna sjukdomar uteslutas, eftersom relativ stabilitet kan maskera allvarliga problem och fördröja snabb diagnos.

Vilka är kontraindikationerna, biverkningarna och varningarna?

Pantoprazol är kontraindicerat för barn under 12 år. Bör användas med försiktighet till patienter med leverinsufficiens. Läs bipacksedeln noggrant innan du börjar ta Pantoprazol. Kontakta din läkare om du har några frågor. Var försiktig om du har haft en allergisk reaktion mot komponenterna i Pantoprazol eller andra liknande läkemedel.

Biverkningar som kan uppstå efter att ha tagit Pantoprazol

I dagsläget fanns det ingen information om biverkningar från överdosering av medicinen. Pantoprazol tolereras vanligtvis väl och ger den förväntade terapeutiska effekten. Möjliga biverkningar inkluderar huvudvärk, yrsel, illamående, kräkningar, diarré, förstoppning, hudutslag och muntorrhet. Använd alltid med försiktighet till personer som är utsatta för överkänslighetsreaktioner (allergiska). Vid långtidsbehandling med Pantoprazol, kontakta en läkare regelbundet.

FASS information om läkemedlet: Enterotablett 40 mg

Vad innehåller Pantoprazol?

En enterodragerade tablett kan innehålla 20 mg eller 40 mg aktiv substans pantoprazol, såväl som hjälpämnen som titandioxid, makrogol 400 och mannitol. 

Kan det kombineras med andra mediciner?

Pantoprazol tas tillsammans med andra läkemedel. Men innan du använder, läs instruktionerna noggrant, eftersom det finns en lista över läkemedel som inte rekommenderas eller förbjuds för användning med Pantoprazol.

Påverkar Pantoprazol din förmåga att köra bil?

I fall av yrsel, huvudvärk, nedsatt syn är bilkörning förbjuden. I andra fall orsakar Pantoprazol inga förändringar som påverkar förmågan att köra bil.

Användning av Pantoprazol under graviditet/amning

Det finns inga adekvata data om administrering under graviditet. Under amning och graviditet är intag möjligt om användningen av läkemedlet är viktigare och överväger möjliga risker. Denna fråga bör avgöras av läkaren.

Friskrivningsklausul

Denna information ska inte behandlas som en reklam och en ersättning för kvalificerad medicinsk konsultation. Följ alltid din läkares rekommendationer.