Products

köpa propecia receptfritt

Köp Propecia receptfritt

Propecia 84 tabl., 168 tabl.

Europeisk klinik Köp nu

Description

Det finns ett flertal orsaker till håravfall. Hos män har det ofta en underliggande genetisk orsak. Men det kan naturligtvis även vara ett symptom när man är drabbad av en allvarligare sjukdom, en biverkning av en medicin eller som en konsekvens av att man lever under hög stress. Hos kvinnor kan det också, precis som hos männen, vara orsakat av åldrande, stress och sjukdomar, men det är också vanligt vid eller efter graviditet. Oavsett orsaken behövs det ett botemedel. Det är här Propecia kan fungera som en lösning.

Låt oss gå in lite närmre på vad Propecia är och används till.

Vad är Propecia?

Propecia 1 mg är tabletter för behandling av manlig skallighet. De kan inte användas av kvinnor. Propecia 1 mg är det enda läkemedlet som har en sådan effektmekanism. Det kan återställa hårväxten i de främre kala fläckarna. Androgen alopeci är vanligast. Vissa experter tror att 90-95% av människor som lider av håravfall har denna form. Studier har visat att manliga könshormoner påverkar håravfall hos både män och kvinnor.

Läkemedlet används till män med lätt till måttligt håravfall. Med fullständig förlust kan förbättring inte förväntas.

Hur fungerar Propecia?

Håravfall hos män har en ärftlig hormonell orsak. Skallighet uppstår på grund av förstörelsen av hårsäcken. Förstörelsen av follikeln sker på grund av påverkan av den biologiskt aktiva formen av det manliga könshormonet dihydrotestosteron. Den aktiva ingrediensen i Propecia kan stimulera utvecklingen av nya hårsäckar och förbättra hårväxten. Propecia innehåller finasterid. Detta ämne hämmar syntesen av dihydrotestosteron och blockerar dess destruktiva effekt på hårsäcken. Behandlingen är långvarig. Hårsäcken återställs gradvis, håravfallsprocessen saktar ner. Tillväxten av friskt hår återupptas från parietaldelen till de främre kala fläckarna. Under behandlingen omvandlas testosteron långsamt till den mer aktiva substansen (DHT). Hos de flesta patienter, med långtidsbehandling, finns en minskning av håravfall.

Hur köper man Propecia via apotek på internet? Vad är priset?

Läkemedlet finns till försäljning på Internet. Det är inte obligatoriskt att få ett recept först. I priset på läkemedlet ingår en läkarkonsultation och en snabb utfärdande av ett online recept (om läkemedlet har bedömts vara lämpligt och potentiellt säkert för en kund).

Hur använder man Propecia?

Innan behandlingen påbörjas bör du rådfråga din läkare. Det kommer att vara rimligt om du konsulterar en trikolog.

Propecia tas 1 tablett om dagen, oavsett födointag, helst samtidigt. Om du har störningar i mag-tarmkanalens arbete är det bättre att ta tabletterna omedelbart efter en måltid. Tabletten sväljs hel, sköljs med lite vatten. Om du missar ett intag, ta bara en dos nästa dag. Att öka dosen kommer inte att förbättra resultatet. Behandlingsförloppet är långt och varar normalt minst 6 månader.

Behandlingen kan pågå i 1-2 år eller mer. Behandlingens varaktighet bestäms av läkaren efter att ha bedömt hårets tillstånd och effektiviteten av den aktuella behandlingen.

Om det inte finns någon synlig förbättring efter 10-12 månaders behandling, bör läkemedlet avbrytas.

Om du har en synlig effekt och hårväxten förbättras, bör behandlingen fortsätta. För tidigt avbrytande av behandlingen kan leda till håravfall som har uppstått.

Kontraindikationer:

 • används inte för att behandla skallighet hos kvinnor;
 • sjukdomar i prostatakörteln;
 • infektioner i det genitourinära systemet;
 • störningar i njurarna;
 • endokrina sjukdomar;
 • leversvikt;
 • barn och ungdomar under 18 år;
 • ålder över 41;
 • allergiska reaktioner på den aktiva substansen och andra komponenter i produkten.

Bieffekter:

 • minskad styrka;
 • erektionsförsämring;
 • erektil dysfunktion;
 • minskad utlösning vid samlag;
 • allergiska reaktioner;
 • försämring av humör;
 • smärta i testiklarna;
 • hjärtklappning;
 • förändringar i bröstkörteln.

Kliniska studier har visat att om biverkningar uppträdde var de milda och övergående (som regel). Det fanns inga eller få indikationer för att avbryta behandlingen.

Under behandlingen måste du ständigt rådgöra med din läkare och informera om eventuella förändringar. Sådan kontroll kommer att undvika orsaker som kan försämra din hälsa. Om du märker förändringar i bröstvävnaden eller flytningar från bröstvårtan, kontakta din läkare. Dessa kan vara symtom på cancer.

Om det under användningen av läkemedlet uppstår svullnad av ansikte, tunga, svalg, hudutslag, svårigheter att svälja eller andas, bör du omedelbart avbryta behandlingen och konsultera en läkare. Sådana symtom signalerar om kroppens allergiska reaktion på läkemedlet.

Fullständig information om läkemedlet finns på FASS hemsida.

FASS-information:

Propecia® (Organon Sweden): filmdragerad tablett 1 mg

Rekommendationer för effektiv behandling:

 • Alkoholhaltiga drycker har en skadlig effekt på hela kroppen. Alkohol förvärrar blodkärlens tillstånd, blodcirkulationen. Det kan också vara orsaken till håravfall. När du använder Propecia är det bättre att vägra alkoholhaltiga drycker.
 • Undvik/minimera konsumtionen av mycket fet, kryddig, stekt, salt mat. Undvik sockerrika bakverk och bakverk. Din kost bör innehålla grönsaker, grönsaker, frukt, tång, mejeriprodukter och baljväxter.
 • Följ en hälsosam kost och en hälsosam livsstil.

Vad innehåller Propecia 1 mg tabletter?

Varje dragerad tablett innehåller den aktiva ingrediensen Finasterid 1 mg, samt hjälpkomponenter i kärnan och filmhöljet.

Kan Propecia kombineras med andra läkemedel?

Tillverkaren rapporterar inte direkta förbud mot att ta Propecia tillsammans med andra läkemedel. Det är dock känt att läkemedelsinteraktioner inkluderar karbamazepin, rifampin och johannesört, som kan minska blodnivåerna av Finasterid genom att öka dess nedbrytning i levern. Vice versa kan itrakonazol, erytromycin och vissa liknande läkemedel höja blodnivåerna av läkemedlets aktiva substans. Det är varför läkaren måste informeras om mediciner som du tar eller planerar att använda.

Hur påverkar Propecia körförmågan?

Det är tillåtet att köra bil under läkemedelsbehandlingen. Läkemedlet orsakar inga biverkningar som kan påverka reaktionsförmågan.

Kan jag använda det under graviditet och amning?

Läkemedlet används endast för män över 18 år.

Gravida kvinnor bör undvika all kontakt med tabletterna, även om de är dragerade.

Studier har visat att Finasterid kan orsaka abnormiteter i utvecklingen av de yttre könsorganen hos manliga foster.

Passar finasterid för äldre män?

Du som är över 41 år kan behandlas med finasterid om läkaren föreskriver det, men just Propecia är främst rekommenderat för män mellan 18 och 41 år. Äldre män har nämligen större risk att drabbas av biverkningar och mindre benägenhet att få ett lyckat finasterid-resultat då den endast fungerar för lätt eller måttligt håravfall.

Referenser

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/12695131/ 

https://www.healthdirect.gov.au/medicines/brand/amt,39667011000036104/propecia

https://www.rxlist.com/propecia-drug.htm