Products

köpa Differin receptfritt

Köp Differin receptfritt

Differin 1g; 60g

Medicinsk service Köp nu

Description

Vad är Differin?

Differin är läkemedel mot akne som innehåller aktiv ingrediens adapalen, en tredje generationens topisk retinoid. Adapalen är en form av vitamin A. Differin är en vattenbaserad formel som inte innehåller oljor, etylalkohol eller doft.

Hur fungerar Differin (adapalen)?

Läkemedlet ger dess effekt genom att minska tillväxten av hudceller i keratinytan som kan blockera porerna. Personer med akne syntetiserar ofta för mycket talg, en fet eller vaxartad substans, vilket hjälper till att säkerställa hudens jämnhet och smidighet. Överproducerad talg kan blandas med döda keratin hudceller och orsaka stopp i porerna. Blockerade porer kan leda till att det bildas fläckar, pormaskar (komedoner) och vita pormaskar på huden.

Applicering av gelén på de drabbade områdena hjälper till att minska mängden keratin hudceller och öppna porerna och talgkörtlarna, vilket gör att talgen kan fly. Detta resulterar i en minskning av inflammatoriska processer och gradvis försvinnande av akne.

Köp och pris på Differin

Priset på denna produkt inkluderar köp och konfidentiell konsultation av en licensierad läkare med utfärdande av ett recept online. Patienter behöver inte ett recept som utfärdats i en vanlig klinik för att köpa Differin.

Användning 

Applicera Differin på det drabbade området 1 gång per dag på kvällen (före läggdags) efter att ha tvättat huden med ett milt rengöringsmedel. Använd en liten mängd gel med dina rena fingertoppar och gnugga den försiktigt. I det inledande skedet av behandlingen kan du känna symtom som liknar mild solbränna, som hudrodnad och lätt klåda. Detta är en vanlig situation och bör lösa sig själv.

differin apotek

Vad är kontraindikationer, försiktighetsåtgärder och biverkningar?

Patienter som har överkänslighet mot den aktiva substansen i beredningen eller något av dess hjälpämnen bör avstå från att använda gelén.

Detta läkemedel används strikt externt. Differin ska inte komma i kontakt med ögon, mun, läppar, slemhinnor, näsvinklar, skadad hud. Applicera inte på den hud som drabbas hårt av akne som täcker stora delar av kroppen.

Som med alla aktuella applikationer kan denna farmaceutiska produkt utlösa allergiska reaktioner på huden inklusive klåda, rodnad, sveda och utslag. Så ett spot-test rekommenderas innan behandlingen startas.

Hitta fullständig information på FASS-webbplatsen.

Differin: FASS information

Korta vanliga frågor

Vad är sammansättningen av Differin?

Produkten innehåller 1 mg aktiv ingrediens per 1 ml samt hjälpämnen inklusive men inte begränsat till cyklometikon, renad natriumhydroxid, konserveringsmedel E218 och E216.

Kan den användas för rynkor?

Differin är endast godkänt för behandling av akne.

Är det tillåtet att sola när du behandlar med Differin?

Sola aldrig när du använder gelén, varken i solarium eller utomhus. Om det är omöjligt att undvika solljus, använd solskyddsmedel och kläder som täcker hudområdet där gelén har applicerats.

Kan gravida och ammande kvinnor använda Differin?

På grund av potentiella negativa effekter är användning under graviditet (och vid planering av befruktning) kontraindicerad. Vid oväntad graviditet ska behandlingen avbrytas. Gelén kan användas med försiktighet vid amning och endast på hud zoner långt bort från bröstet.

Vilka är andra former av medicinen?

Differin erbjuds också i form av kräm.