Products

Aerius receptfitt

Aerius

Aerius dryck 0.5 mg/ml; tablett 5 mg

Online apotheek Beställ nu

Description

Tabletter och oral lösning Aerius: Vad är det?

Tabletter och oral lösning Aerius (ERIUS) är former av läkemedel mot olika typer av allergier. Den kan tas både ibland och kontinuerligt. Administreringsfrekvensen och doseringen av Aerius bestäms av läkaren.

Hur fungerar Aerius? 

Den aktiva ingrediensen i Aerius är desloratadin. Aerius tabletter innehåller 5 mg av detta ämne, oral lösning 0,5 mg/ml. Desloratadin är en antihistamin. Den är verksam för allergier mot myggbett, pollen, husdjur, mat och liknande. Till skillnad från andra allergimediciner orsakar desloratadin inte dåsighet. Patienten kan säkert köra bil och arbeta med komplexa mekanismer under förutsättningen att de tolererar den väl när dem tagit läkemedlet. 

När kan Aerius 5 mg eller 0,5 mg/ml användas? 

Aerius kan användas för allergier som ger uttryck av följande symtom:

  • Nästäppa;
  • Nysningar;
  • Nässelfeber;
  • Ögoninflammation.

Dessutom hjälper läkemedlet mot klåda i huden, i näsan, munnen och ögonen (av allergisk etiologi). 

Kan jag köpa Aerius receptfritt? 

Liksom de flesta allergimediciner finns Aerius inte tillgängligt utan recept. Du behöver ett recept från en läkare för att köpa detta läkemedel på ett apotek. 

Bör jag köpa Aerius receptfritt? 

Om du ser att Aerius inte säljs på ett apotek men till exempel i en onlinebutik där de inte kräver ett recept från en potentiell klient, har du troligtvis att göra med en förfalskad produkt. Det är omöjligt att köpa ett sådant “läkemedel” oavsett, eftersom det kan finnas ett okänt ämne i en obegriplig koncentration inuti läkemedlet. Om du tar det som finns i kan det leda till helt oförutsägbara konsekvenser.

Hur får jag ett recept för Aerius? 

Aerius kan skrivas ut av en allergiläkare eller en annan kvalificerad läkare. För att göra detta behöver du gå fysiskt möte eller ha en online konsultation med honom. Det andra alternativet kan vara mer bekvämt, eftersom att du kan få en konsultation utan att lämna ditt hem, vilket är mycket viktigt om du har allergier ( notera att du tidigare borde ha diagnostiserats med att du har allergi). Ännu bättre: Du kan inte bara få ett recept, utan även beställa din medicin online och få det levererat direkt hem till din dörr. I detta fallet behöver du inte gå ut igen för att komma i kontakt med olika allergener, som utan förebyggande åtgärder kan vara farligt för din hälsa. 

Hur beställer man ett läkemedel på ett online apotek? 

För att köpa Aerius på ett online apotek behöver du bara fylla i ett hälsofrågeformulär. En allergiläkare som samarbetar med ett apotek kommer att bekanta sig med detta och skriva ut ett recept, inte ett läkemedel. Det kommer att överlämnas till ett partnerapotel, vars anställda kommer att förpacka medicinen och skicka det via post. Vanligtvis anländer läkemedlet nästa dag efter att beställningen har behandlats. Under transporten kommer alla nödvändiga krav att observeras så att läkemedelsprodukten inte förlorar sina medicinska egenskaper. 

Aerius pris på ett online apotek

Vanligtvis skiljer sig priset för Aerius på ett online apotek inte sig från priset i ett vanligt apotek. När du köper ett läkemedel på ett online apotek får du dock inte bara läkemedlet utan också en läkares rekommendation och leveranstjänster (så det totala priset kommer att vara högre). Om du skulle köpa ett läkemedel i ett vanligt apotek, skulle du behöva betala för konsultationen separat. 

Säkerhetsåtgärder

Patienter med bronkialastma bör ta Aerius med försiktighet och endast när den skrivs ut av en läkare. 

Om du tar Aerius som en förebyggande åtgärd bör du dricka medicinen en timme innan den förväntade kontakten med allergenet. Om du har kroniska allergier kan du ta desloratadin under en längre tid. 

Aerius dosering

Aerius tabletter kan tas av vuxna och barn över 6 år. Vuxna och barn över 12 år tar vanligtvis 1-2 tabletter dagligen. Barn 6 till 12 år bör få ta 1 tablett dagligen. 

Aerius oral lösning är lämplig behandling av allergier hos barn från 1 år. Barn i åldern 1 till 6 år kan dricka 2,5 ml en gång om dagen. Barn från 6 till 12 år – 5 ml en gång om dagen. Vuxna och barn över 12 år – 10 ml en gång om dagen. 

Allergi mot Aerius

Om du är allergisk mot Aerius bör du hitta en annan allergimedicin. 

Alerius biverkningar

Potentiella biverkningar av läkemedlet inkluderar:

  • dåsighet;
  • allmän trötthet;
  • torrhet i munnen;
  • huvudvärk.

För mer information om biverkningar, läs den officiella bipacksedeln eller besöka fass.se. 

Interaktion

Vanligtvis interagerar Aerius inte med andra läkemedel, men om du tar några andra mediciner behöver du berätta detta för din läkare. Det beror på att det enzym som är ansvarig för metabolismen av desloratadin inte har identifierats ännu och därför kan vissa medicinska interaktioner inte helt uteslutas. 

Aerius och alkohol

Enligt tillverkarens information, Aerius som tagits tillsammans med alkohol förstärker inte effektiviteten av att försämra verkan av etylalkohol, denna kombination har inte helle extra effekter på psykomotoriska testresultaten. Du bör dock vara försiktig om du tar medicinen tillsammans med alkohol.