Finns Mysimba tillgängligt receptfritt?

mysimba receptfritt

Några extrakilon kan orsaka allvarliga sjukdomar och svårigheter i vardagen och familjelivet. Om en patients målmedvetna handlingar inte räcker för effektiv viktnedgång, kan en läkare rekommendera en kompletterande behandling med läkemedel. Depottabletter kan köpas online med leverans. Hur görs det korrekt?

Hur köper man Mysimba online?

Mysimba har godkänts för medicinskt bruk i EU och Norge sedan 2015 och säljs lagligt på apotek och specialiserade onlineapotek. Många patienter föredrar att handla online, eftersom de då inte behöver vandra runt i staden på jakt efter ett apotek som har den önskade medicinen.

Du måste endast använda tjänster från certifierade leverantörer. Det finns många oseriösa onlineapotek som illegalt säljer läkemedel utan recept och utan att betala skatt. Sådana erbjudanden kan verka lockande, men de utgör omotiverade risker, inklusive hälsorisker.

En pålitlig leverantör erbjuder alltid möjligheten att få recept och garanterar leverans i tid över hela landet. Internationella beställningar är ibland möjliga (Tyskland, Schweiz, etc.). Var kan man hitta en sådan leverantör? Klicka på banners på denna webbsida och kolla in erbjudanden från en certifierad läkemedelshandel online som har svenskt godkännande.

Går det att köpa Mysimba receptfritt?

För att köpa Mysimba behöver du få ett recept; denna produkt är inte tillgänglig receptfritt. Först och främst garanterar detta det korrekta urvalet av läkemedel, med hänsyn till varje patients individuella förutsättningar. Modern teknik gör det möjligt att förenkla proceduren för att få ett recept. På den rekommenderade e-handeln kan du lägga en beställning utan att besöka en läkare fysiskt. Ett program som förskriver recept online har tagits fram för Svenska patienter.

Det är väldigt enkelt att lägga en beställning. Du måste fylla i det medicinska frågeformuläret helt ärligt. Den tillgängliga läkaren analysera den mottagna informationen och gör köpet genomförbart. Han eller hon kommer dock, precis som vilken läkare som helst, att vägra en förskrivning i händelsen att angiven fakta avslöjar att användningen av läkemedlet inte är säkert för köparen.

Mysimbas pris: hur man handlar lönsamt

Priset på Mysimbas tabletter online består av flera komponenter. I kostnaden på beställningen ingår förutom priset på läkemedlet en läkares konsultation och leverans till en plats som är bekväm för kunden. Dessa tjänster finns inte på ett vanligt apotek. Att köpa större förpackningar kan vara ett smart sätt att spara pengar (om det här alternativet är tillgängligt och antalet tabletter passar dina behov).

Mysimba: bantningsmedicin för viktnedgång

Mysimba är ett läkemedel som används som hjälpmedel för att gå ner i vikt. Indikationen för användning av långtidsverkande tabletter är fetma av varierande grad med ett kroppsmasseindex på 30 kg/m2 eller mer. Mysimba kan användas med ett BMI på 27 kg/m2 i närvaro av relaterade hälsotillstånd som typ 2-diabetes eller hypertoni.

Mysimba är ett kombinationsläkemedel och bupropion och naltrexon är dess aktiva komponenter. Varje tablett innehåller 8 mg naltrexonhydroklorid och 90 mg bupropionhydroklorid. Separat används dessa läkemedel inom psykiatrin och vid behandling av nikotin- och ibland alkoholberoende.

Kombinationen av de två aktiva ingredienserna verkar på två specifika områden i hjärnan: den bågformade kärnan i hypotalamus och det mesolimbiska dopaminsystemet. Detta leder till en ökad känsla av mättnad och tillfredsställelse från matintag. Bupropion som antidepressivt medel kan också öka patientens motivation att gå ner i vikt.

Läkemedlet påverkar kroppens energibalans. Som ett resultat minskar behovet av stora mängder kaloririk mat.

Hur tar man medicinen?

Användningen av Mysimba kännetecknas av en ökad dosmängd från den första till den fjärde veckan av behandlingen:

 1. tablett första veckan;
 2. 1 tablett två gånger dagligen den andra veckan;
 3. 2 + 1 den tredje veckan;
 4. 2 tabletter två gånger om dagen från den fjärde veckan till slutet av behandlingen.

Den högsta tillåtna dosen av läkemedlet är 32 mg naltrexonhydroklorid och 360 mg bupropionhydroklorid, vilket motsvarar 4 tabletter per dag. Den rekommenderade ordningen för intag är vid samma tidpunkt varje morgon och kväll, oavsett måltid.

Behandlingens längd är 16 veckor eller mer. Om patienten inte har gått ner minst 5 % i vikt inom 16 veckors behandling, bör behovet av fortsatt behandling omvärderas. Chansen är stor att Mysimba inte är lämplig i detta fallet. Det kan dock inte uteslutas att en patient kan uppträda olämpligt genom att strunt i att kontrollera sin kost och att motionera, vilket då ger missvisande resultat.

Tabletterna ska tas oralt med mycket vatten. Eftersom depottabletter kännetecknas av en förlängd frisättning av de aktiva ingredienserna, får de inte tuggas eller på annat sätt krossas före användning.

Att hoppa över nästa dos medicin bör inte påverka administreringsordningen. Följande tablett ska tas vid den vanliga tidpunkten och i vanlig mängd. Brott mot denna regel kan ändra den tillåtna dagliga balansen av de aktiva substansen i blodet.

Kontraindikationer och biverkningar

Tabletter mot fetma är inte lämpligt för alla patienter. Personer över 65 år, såväl som de som har fått huvudskador eller lider (lidit) av alkoholberoende, bör överväga användningen av Mysimba med yttersta försiktighet.

De kategoriska kontraindikationerna är:

 • graviditet och amning;
 • okontrollerad arteriell hypertoni;
 • allvarlig njursvikt;
 • användandet av opioider.

Användandet av läkemedlet kan medfölja några biverkningar:

 • ångest och sömnlöshet;
 • yrsel;
 • tremor;
 • högt blodtryck;
 • hjärtklappning.

Allvarliga men sällsynta biverkningar inkluderar mentala statusförändringar som hallucinationer. Detta måste de som kör fordon eller andra maskiner ta hänsyn till.

För en komplett lista över kontraindikationer och biverkningar, besök FASS webbplats.

Resultaten och erfarenheten av att använda Mysimba

Studier har visat att detta läkemedel är effektivt i kampen mot fetma. På forum som Flashback kan du hitta recensioner av riktiga användare, något som kan anses ganska positivt. Men forum och inofficiella källor bör endast betraktas som inledande och informativt material, inte guider för användning.

Ibland är det nödvändigt att hitta den mest lämpliga medicinen (Mysimba eller Saxenda). Beslutet om val av läkemedel bör endast fattas av en läkare.