Products

köpa Nystatin receptfritt

Köp Nystatin receptfritt

Nystatin 100.000e/ml

Medicinsk service Beställ nu

Description

Vad är Nystatin?

Nystatin är en snabbverkande antisvampmedicin som används för att rensa upp symtom på muntros (i mun och svalg) samt svampinfektioner i tarmen. Det används både i förebyggande syfte och som behandling. Det aktiva medlet för läkemedlet är antisvampämnet nystatin.

Hur fungerar nystatin?

Nystatin dödar svampen som orsakar trast genom att rikta svamppatogener som genererar innehållet i cellerna att läcka, vilket inte gör det möjligt för dem att expandera eller överleva.

Det är aktivt mot Candida, en svamp som finns i kroppen. Under normala omständigheter kan den mänskliga organismen förhindra överutveckling av Candida men när den försvagas kan en sjukdom som kallas candidiasis utvecklas.

Nystatin fungerar lokalt genom att verka på slemhinnan och har en svag resorptiv effekt eftersom den praktiskt taget inte absorberas i mag-tarmkanalen.

Köp och pris på nystatin (Nystan, Mycostatin)

Priset på Nystan inkluderar köp och privatläkares konsultation för att ge recept online efter att ha bedömt ett ifyllt frågeformulär. Patienter behöver inte ett tidigare utfärdat recept för att köpa detta läkemedel som innehåller nystatin.

Användning

Vuxna över 18 år, barn och ungdomar ska använda 1 ml 4 gånger om dagen för behandling av oral svampinfektion. Använd mätdropparen och släpp dosen i munnen, skölj innehållet runt munnen och halsen långsamt och svälj sedan. Fortsätt att använda Nystan i 48 timmar efter att dina symtom har eliminerats för att undvika att återinfekteras. Om symtomen inte förbättras eller har förvärrats inom två veckors behandling, kontakta läkare.

Behandling av tarm candidiasis kräver högre dos men lägre intag: 5 ml, 3 gånger om dagen för vuxna. I detta fall bör lösningen sväljas omedelbart.

nystatin apotek

Vad är begränsningar för användning, försiktighetsåtgärder och biverkningar?

Ta inte Nystan suspension om du är allergisk mot nystatin eller något av hjälpämnena i produkten. Detta läkemedel är inte avsett för behandling av systemiska mykoser.

Tala med en läkare innan du påbörjar behandling med Nystan om du för närvarande administrerar eller nyligen har slutat ta andra receptbelagda eller receptfria läkemedel.

Liksom alla läkemedel kan nystatin orsaka oönskade effekter men inte alla utvecklar dem. De vanligaste biverkningarna inkluderar uppblåsthet, magkramper, matsmältningsbesvär, diarré, illamående och sjukdom. Allergiska reaktioner är sällan möjliga.

Patient information på engelska

Nystimex: FASS information

Korta vanliga frågor

Vad innehåller Nystatin?

Varje 1 ml innehåller 100 000 enheter nystatin. Inaktiva komponenter inkluderar etanol, glycerol, metylparahydroxibensoat (E218), sackaros, etc.

Kan jag köra bil?

Det finns inga data om nystatins potentiella inflytande på körförmågan. Biverkningar (om de förekommer) kan dock påverka den.

Kan gravida och ammande kvinnor använda Nistatin?

Om du är gravid eller ammar och lider av svampinfektionen, fråga din läkare innan du använder detta svampdödande ämne.

Kan jag dricka alkohol?

Läkemedlet har inga interaktioner med etylalkohol. Men drick inte eller ät ingenting inom trettio minuter efter intag av den orala lösningen för att undvika för tidig munsköljning.

Vilka är andra former av medicinen?

Nistatin säljs också i andra former inklusive kapslar och tabletter (under andra varumärken).