Products

wartec receptfritt

Wartec (kräm/lösning)

Wartec kräm 0,15% 5 g

Medicinsk service Beställ nu

Description

Vad är Wartec?

Wartec 0,15% är en kräm för utvärtes bruk som har en antiviral effekt. Används för att behandla anogenitala genitala vårtor.

Läkemedlet marknadsförs även i form av en lösning (som innehåller podofyllotoxin 0,5%) – 5 mg/ml.

Hur fungerar Wartec 0,15%?

Krämen innehåller den aktiva substansen podofyllotoxin. Det erhålls från rotextraktet från podophyllumväxten (Podophyllum peltatum), även känd som indiskt fotblad. Podofyllotoxin förhindrar att virus förökar sig, genom vilken process könsvårtor bildas. Effekten av krämen är att när den används minskar inflammationen och nekroser av genitala vårtor uppstår.

Köp och pris på Wartec

Du behöver inte gå till din läkare för att få ett recept. Det räcker med att beställa online. Säljaren ger dig möjlighet att få råd av en kvalificerad läkare och få en officiell rekommendation för köp (recept). Denna tjänst ingår i den deklarerade kostnaden för läkemedlet och faktureras inte separat.

Hur använder man Wartec?

Använd läkemedlet endast på rekommendation av en läkare och bekräftelse av en korrekt diagnos. Wartec används endast för behandling av genitala vårtor. Det används inte för att behandla andra vårtor eller födelsemärken.

Innan du applicerar krämen ska det drabbade hudområdet tvättas med vatten och torkas. Krämen ska appliceras på vårtbildningen i tillräckliga mängder två gånger om dagen, tre dagar i rad. Behandling bör utföras i cykler: applicera krämen i 3 dagar, gör sedan en paus i 4 dagar. Behandlingsförloppet kan inte pågå mer än 4 cykler. Om kondylomen inte försvinner efter detta bör du konsultera en läkare. Läkaren bör välja en annan behandling åt dig och utesluta svårare sjukdomar (detta kan vara hudcancer). Om lesionsarean är mer än 4 cm2, måste sådan behandling utföras under ständig övervakning av en läkare.

Under appliceringen av Wartec-kräm är det nödvändigt att strikt följa rekommendationerna som anges i bruksanvisningen.

På den andra eller tredje dagen av behandlingen börjar processen med nekros av kondylom vanligtvis. I dessa områden kan symtom på lokal irritation uppträda. Patienten kan känna klåda, sveda. I slutet av nekrosen av kondylom försvinner dessa obehagliga fenomen.

Vad är alternativet?

Det finns ett alternativ med samma aktiva komponent. Det heter Condyline.

Kontraindikationer

 • Överkänslighet mot podofyllotoxin eller andra komponenter i krämen.
 • Ålder upp till 12 år.
 • Graviditet och amning.
 • Öppna sår på huden på behandlingsstället.
 • Kombination med andra läkemedel som innehåller podofyllotoxin.

Biverkningar inkluderar:

 • klåda och sveda;
 • öppna sår och blödningar
 • hudblåsor.

Överdossymtom

Överdosering vid användning av Wartec 0,15 % manifesteras vanligtvis i form av lokala irritationsreaktioner. Vid en överdos av Wartec med en podofyllotoxinkoncentration på 0,5 % kan illamående, kräkningar, feber, diarré och munsår uppstå.

Varningar:

 • Krämen appliceras strikt på de drabbade områdena (endast vårtor ska täckas). Undvik kontakt med frisk hud runt vårtor och slemhinnor. För att göra detta rekommenderas det att applicera en skyddande kräm på frisk hud runt kondylomet.
 • Var särskilt noga med att applicera krämen om kondylomen är lokaliserade i området av förhuden.
 • Män bör använda kondom under behandlingen. Deras partner bör också konsultera en läkare.
 • Använd inte en överdriven mängd av läkemedlet. Överdosering kan orsaka ganska allvarliga lokala reaktioner. Om detta händer, bör appliceringsstället för krämen sköljas noggrant med vatten och avbryta behandlingen.

Undvik att få krämen i munnen och på ögonens slemhinnor. Vid oavsiktligt förtäring ska magsköljning utföras omedelbart.

FAQ

Vad innehåller krämen Wartec 0,15%?

Krämen finns i tuber om 5 g och 10 g.1 g kräm innehåller 1,5 mg podofyllotoxin. Sammansättningen av detta läkemedel inkluderar också hjälpkomponenter, till exempel sorbinsyra, stearidalkohol, mineralolja, renat vatten, etc.

Vad är interaktioner med andra läkemedel?

Krämen kan användas med andra mediciner. Det rekommenderas inte att använda det samtidigt med andra läkemedel som innehåller podofyllotoxin.

Kan jag köra bil medan jag använder medicinen?

Användningen av Wartec kräm/lösning påverkar inte förmågan att köra bil eller andra mekanismer.

Kan krämen användas under graviditet eller amning?

Under graviditet är användningen av Wartec kontraindicerad.

Om det finns behov av behandling under amning, bör kvinnan sluta amma.

Vilka regler gäller om det behöver kasseras?

Om din läkare säger åt dig att sluta använda Wartec eller om det har passerat utgångsdatumet, fråga din apotekspersonal vad du ska göra med det som blir över.