Products

metformin receptfritt

Köp Metformin utan recept

Metformin 500, 850 mg

Europeisk klinik Köp nu

Description

Typ-2 diabetes är en vanlig och allvarlig sjukdom där ett av symtomen är upphöjda blodsockervärden. Metformin har under många år använts för att stabilisera blodsockret. Det har nyligen blivit tillgängligt att köpa online med snabb leverans.

Vad är Metformin?

Metformin är ett läkemedel (en form av biguanid) för behandling av diabetes. Detta är vanligtvis den första behandlingslinjen för typ 2-diabetes mellitus. Den är utformad för att hålla blodsockernivån i organismen så normal som möjligt.

Forskning på Metformins påverkan på blodsocker började redan på 1920-talet. Första gånget ämnet användes som behandling mot diabetes var i Storbritannien 1958. Det förbättrades senare i andra länder. Idag har mer än ett dussin farmaceutiska företag tillstånd att tillverka läkemedel med Metformin som aktiv substans.

Hur fungerar det?

Läkemedlet innehåller aktiv substans metforminhydroklorid (HCL). Detta är ett kemiskt syntetiserat ämne, som sänker basala (stabil koncentration under natten) och efter måltid (postprandiell) plasmaglukos. Metformin fungerar för att minska mängden glukos som levern släpper ut i blodomloppet. Dessutom arbetar läkemedlet för att öka kroppens cellkänslighet mot insulin.

Köp och pris av Metformin

För att köpa Metformin måste du första ha ett recept från en läkare. Apotek säljer inte detta läkemedel utan ett recept. Avsaknad av recept påverkar inte ett köp online. Onlinetjänsten gör det möjligt att få ett recept samtidigt som beställningen genomförs. För att det ska fungera måste du delge information om din hälsa till läkaren som samarbetar med apoteket (du fyller i ett formulär). På så sätt får du råd från en kvalificerad läkare och en rekommendation på köp.

Priset på Metformin via en trovärdig vårdkälla inkluderar ovanstående tjänst. Dessutom behöver du inte betala någon fraktavgift. Du kommer få din medicin nästkommande arbetsdag.

Fördelar med att köpa medicin online:

 • möjlighet att få en konsultation på distans med en läkare och ett onlinerecept;
 • fördelaktiga priser, vilket inkluderar avancerad service och frakt.
 • tidsbesparing;
 • anonymt.

Nyckeln till att köpa Metformin lagligt är att:

 • använda pålitliga återförsäljare;
 • undvika ovanligt billiga erbjudande;
 • följa läkarens recept;
 • se till att en läkare som samarbetar med ett nätapotek får tillförlitliga hälsodata.

Tecken på ett pålitligt nätapotek som säljer Metformin och andra läkemedel:

 • samarbetar med kvalificerade läkare;
 • ger möjligheten att få ett recept online;
 • använder bara vanliga betalningsmetoder;
 • finns i flera europeiska länder.

Hur man använder?

Följ alltid instruktionerna från en vårdpersonal eftersom doseringen varierar beroende på svårighetsgraden av symtomen. Det är bäst att ta det med eller efter mat (för att minska potentiella biverkningar förknippade med läkemedlet). Svälj hela tabletten med ett fullt glas vatten, tugga inte på den.

Hur lång tid tar det för verkan? Metformin är ett snabbverkande läkemedel som börjar verka under de första 48 timmarna efter påbörjad behandling. Ibland kan det ta 4-5 dagar innan det börjar verka.

metformin apotek

Den första dosen beror på sjukdomens allvarlighetsgrad. För vuxna patienter kan den bestå av 2 eller 3 doser på 500 mg eller 850 mg per dag. Under behandling är det viktigt att ha konstant koll på blodsockervärdet för att kunna göra snabba dosjusteringar. Total dos får inte överskrida 3 g Metformin per dag. Barn över 10 år börjar vanligen med 1 tablett på 500 mg eller 850 mg med en möjlig upptrappning av dosen senare. För barn får maximal dos per dag inte överskrida 2 g.

Överdosering är strängt förbjudet. Det kan leda till laktacidos. Symtomen är kräkningar, buksmärtor med muskelkramper, allmän sjukdomskänsla, andningssvårigheter. Det är nödvändigt att omedelbart kontakta en läkare som kan bedöma ditt tillstånd och säkerställa en säker väg ut ur överdostillståndet.

En dos som inte tas i tid kan inte fyllas på. Du måste ta nästa tablett vid rätt tidpunkt. Även om den dagliga dosen förblir inom det tillåtna intervallet, kan samtidig användning av en ökad mängd Metformin leda till negativa reaktioner i kroppen.

Att ta detta läkemedel är inte en anledning att sluta hålla koll på dieten. Det är nödvändigt att fortsätta att följa en hälsosam livsstil, välja rätt kost och dra ned på dåliga vanor.

Typ-2 diabetiker med övervikt kan uppleva en mindre viktminskning när de tar tabletterna. Detta är en individuell effekt av behandlingen, Metformin ska inte tas för viktminskning.

Efter påbörjad behandling finns det inget behov av att avbryta insulinbehandlingen (det är tillåtet att ta Metformin antingen enskilt eller tillsammans med insulin). Läkaren fattar ett beslut om att sluta ta insulin, med hänsyn till behandlingens effektivitet och patientens nuvarande hälsotillstånd.

Vad är begränsningar för användning, försiktighetsåtgärder och biverkningar?

Metformin är inte lämpligt för alla, kontakta läkare om du har allergi mot detta läkemedel, haft medicinska allergier tidigare eller lider av vissa hälsotillstånd inklusive svåra cirkulationsproblem, lever- / leverproblem, svåra infektioner, andningssvårigheter etc.

Vissa läkemedel inklusive steroider, hormonbehandlingar och ytterligare antidiabetika kan störa Metformin.

Vanliga biverkningar inkluderar illamående, diarré, smärta i buken, försämrad aptit, känsla av metallsmak och kräkningar. Några sällsynta: utslag, leverinflammation och brist på vitamin B12 (cyanokobalamin).

Fullständig information finns på FASS-webbplatsen.

Metformin: FASS-information

Vanliga frågor

Vad innehåller Metformin?

Varje tablett innehåller 500 eller 850 mg av den aktiva substansen.

Vad är skillnaden mellan Metformin och Janumet?

Janumet är också ett läkemedel mot diabetes, det innehåller två aktiva komponenter: metforminhydroklorid och sitagliptin. Sitagliptin är ett annat antidiabetiskt medel som tillhör DPP-4-hämmare och verkar genom att bromsa inaktivering av inkretiner, hormoner som leder till en minskning av blodsockernivån.

Kan jag köra bil när jag behandlar Metformin?

Metformin som enbart används kan inte orsaka för högblodsockersänkning, vilket inte kan påverka körförmågan. Det finns dock en risk för hypoglykemi vid kombinerad användning med andra läkemedel. Se till att du inte har utvecklat det innan du börjar köra. Hur som helst, en patient är ansvarig för att bedöma faktumet att ha förmåga att köra bil eller utföra arbete som kräver hög uppmärksamhet. Biverkningar kan påverka denna förmåga, så du måste kontrollera lämpligt avsnitt i bipacksedeln.

Kan gravida och ammande kvinnor använda Metformin?

Under graviditet bör diabetes behandlas med insulin istället för Metformin. Läkares konsultation rekommenderas. Den aktiva ingrediensen går in i bröstmjölken, så ammande mammor rekommenderas att undvika det (användning är möjligen möjlig efter läkarmottagning).

Kan jag dricka alkohol?

Detta är möjligt men det rekommenderas inte att överskrida det rekommenderade dagliga intaget eftersom överkonsumtion av alkoholhaltiga drycker kan leda till att blodsockret sjunker. Undvik att dricka på fastande mage för att minimera riskerna.

Vilka är andra former av medicinen?

Den finns också som en oral lösning som innehåller 500 mg aktivt medel per 5 ml.