Products

Betnovat receptfritt

Betnovat

Betnovat 0,1% 100ml

Medicinsk service Beställ nu

Description

Är det möjligt att köpa Betnovat utan recept?

Betnovat är en salva för utvärtes bruk mot hudsjukdomar. Det finns andra former av medicin: Betnovat kräm, Betnovat hudlösning, huvudlotion, injektionsvätska, örondroppar.

Betnovat tillhör gruppen syntetiska kortikosteroider. Som nästan alla hormonläkemedel är detta ett receptbelagt läkemedel. Du kan beställa läkemedlet tillsammans med ett digitalt recept i ett onlineapotek.

Hur köper man Betnovat kräm eller annat receptbelagt läkemedel?

Ett onlineapotek skiljer sig från andra apotek genom att här kan du inte bara beställa ett läkemedel, utan även få ett recept på det. Utfärdandet av ett recept sker enligt följande algoritm. Patienten väljer nödvändig medicin och fyller i ett hälsofrågeformulär. Läkaren går igenom enkäten och skriver utifrån patientens besvär ut ett recept.

Beroende på patientens tillstånd kan läkaren ordinera Betnovat intramuskulärt som en komplex terapi och, utöver det, Chinoform-kräm, som också hjälper mot ett antal hudsjukdomar. Ovixan eller kortisonsalva kan också rekommenderas (separat eller i kombination med annat läkemedel). Sådan ordinering av en kombinationsbehandling kan dock som regel endast göras på en klinik, inte online.

Vid behov kan läkaren konsultera patienten personligen, till exempel via chatt. Efter att ha bedömt patientens tillstånd förbereder läkaren ett recept och skickar det till ett partnerapotek. Det packar läkemedlet och skickar det till kunden. Kunderna får en spårningskod, tack vare vilken de kan se var paketet är. Vanligtvis kommer läkemedlet nästa dag efter att beställningen behandlats, förutom helger och helgdagar.

Att svara på frågan om det är möjligt att köpa Betnovat utan recept, kommer vi att säga otvetydigt – det är omöjligt. Men i onlineapoteket får du ett recept på läkemedlet, och du kan beställa det utan problem. Priset, som visas på plattformens webbplats, inkluderar själva läkemedlet, en läkares konsultation och leverans. Fördelen för patienten är att han/hon får ett recept på läkemedlet och själva läkemedlet på ett ställe utan att lämna hemmet, istället för att gå till läkaren på kliniken och sedan gå till apoteket för att få den nödvändiga läkemedelsprodukten.

Betnovat hudlösning och andra former av medicin – vad är de avsedda för?

Läkemedlet är ordinerat för en hel lista av hudsjukdomar. Bland dem är kronisk eksem, psoriasis, atopisk och allergisk dermatit, neurodermatit, underhållsbehandling av dermatos efter behandling med potenta kortikosteroider.

Samtidigt har Betnovat ett antal kontraindikationer:

  • bakteriella infektioner och resulterande hudskador;
  • molluscum contagiosum;
  • vårtor, kondylom och andra virusinfektioner;
  • skabb;
  • iktyos;
  • rosacea;
  • maligna hudsjukdomar.

Tvärtemot missuppfattningen så kan läkemedlet inte användas mot svamp. Användning av Betnovat mot svamp hos hund, katt eller annat husdjur är också förbjudet.

Kontraindikationer för att ta läkemedlet är överkänslighet mot dess komponenter.

Betnovatkräm 1 mg/g innehåller 0,1 % betametason. Samma aktiva substans finns i hudlösningen 1 mg/ml.

Hur fungerar medicinen?

De aktiva komponenterna i läkemedlet hjälper till att lindra inflammation, svullnad och andra manifestationer av allergier. De har en bakteriedödande och immunsuppressiv effekt. De orsakar vasokonstriktion, hämmar celldelningsprocessen, mjukar upp huden, så medlet används ofta för torr hårbotten (inflammerad hårbotten) och andra torra delar av kroppen. För huvudet är det lämpligt att köpa medicin i form av en lotion som inte fastnar eller skadar håret. För andra kroppsområden kan du applicera en salva eller kräm.

Läkemedlet har en fettmättande effekt, vilket minskar inflammation i de drabbade områdena. När den appliceras externt skapar den en fuktavvisande film som skyddar sjuka hudområden.

Betnovat-injektioner fungerar på liknande sätt, men de används främst för att behandla inre och systemiska sjukdomar.

Biverkningar

Under användning av Betnovate kan rodnad, klåda och torr hud uppstå. Långvarig användning av läkemedlet, såväl som andra hormonella läkemedel, kan provocera håravfall på kroppen, eller vice versa, en höjning av hårfästet, kroppsviktsökning, ”moon face”-syndrom.

I vissa fall kan läkemedlet orsaka ögonsjukdomar som grå starr och glaukom. Suddig syn observerades hos vissa patienter vid användning av ögondroppar (Betnesol-N).

Användningen av läkemedlet för behandling av barn kan negativt påverka deras fortsatta tillväxt. Detta gäller särskilt för spädbarn. Därför bör Betnovat användas med extrem försiktighet vid behandling av barn. En detaljerad lista över alla biverkningar finns i den officiella bipacksedeln.

Hur du använder Betnovat salva och andra former av läkemedlet

Behandling med läkemedlet är symptomatisk. Salva och kräm appliceras på de drabbade områdena av huden (ansikte, nacke, lemmar, rygg etc.) 2-3 gånger om dagen. Du kan lägga på bandage som behöver bytas en gång om dagen. Att applicera ett bandage är mer effektivt än att bara applicera läkemedlet på huden, eftersom det ökar läkemedlets penetrationshastighet.

Lotion appliceras på liknande sätt. Vätskan för huvudet appliceras sparsamt på de områden som drabbats av sjukdomen, 1-2 gånger om dagen.

I genomsnitt varar behandlingsförloppet med ovanstående läkemedel 2-4 veckor, beroende på sjukdomens komplexitet.

Injektionslösningen används både för behandling av systemisk dermatit och lokaliserade sjukdomar (bronkial astma, bursit, artrit, hösnuva, etc.). Injektionerna administreras intramuskulärt. En engångsdos är 1-2 ml. Dessutom, ju mer komplex sjukdomen är, desto högre dos. Den maximala kuren för intramuskulär administrering av läkemedlet är 7 dagar.

Hur förvarar man medicinen på rätt sätt?

Eftersom läkemedlet innehåller potenta ämnen måste det förvaras utom räckhåll för barn, vid temperaturer upp till 25°C.

Hur kasserar man det?

Läkemedel får inte slängas i avloppet eller läggas i en papperskorg bland hushållsavfall. Fråga din apotekspersonal hur du gör dig av med Betnovat (oavsett form) som inte längre används. Dessa åtgärder hjälper dig att skydda miljön.