Products

tavegil receptfritt

Tavegyl

Tavegyl 1 mg; 20, 40, 60 tabl.

Online apotheek Få nu

Description

Vad är Tavegyl? 

Tavegyl är ett läkemedel för behandling av allergier. Det är avsett för vuxna och barn över 6 år (som regel, eftersom instruktionerna innehåller en indikation på att den inte ska förskrivas under ett års ålder). Den är effektiv för tillstånd som säsongs allergier, angioödem, bikupor, allergier mot insekts stickningar (som mygg, geting eller hornet stick) och andra typer av allergiska reaktioner. I synnerhet hjälper Tavegyl mot klåda. Läkemedlet finns i form av tabletter, vätska för injektion eller oral lösning.

Hur arbetar Tavegyl mot allergier? 

Klemastin är den aktiva ingrediensen i Tavegyl. Det blockerar selektivt histamin H1-receptorer och minskar kapillärpermeabiliteten. På grund av denna verkningsmekanism har läkemedlet en uttalad klådstillande och antiallergisk effekt.

Tavegyls verkningstid 

Vanligtvis har Tavegyl sin maximala effekt ungefär 6 timmar efter att medicinen tagits i tablettform. Effektens varaktighet beror på organismens individuella egenskaper. Vanligtvis är verkningstiden för Tavegyl 10-12 timmar.

Kan du köpa Tavegyl receptfritt? 

Nej. Detta läkemedel kan inte bara köpas på apotek. Tavegyl (klemastin) är inte tillgängligt utan recept. 

Borde du köpa Tavegyl (klemastin) utan recept?

Om du hittar Tavegyl online där du kan köpa den utan recept, beställ under några omständigheter inte där. Den är troligtvis falsk. Även om den innehåller ett aktivt ämne kan dess faktiska dos skilja sig från det som anges på förpackningen. Dessutom vet du inte om läkemedlet förvaras under lämpliga förhållanden. Att ta Tavegyl som inte köpts från ett licensierat apotek kan vara farligt för din hälsa.

Hur får jag ett recept för Tavegyl? 

Om du är allergisk kan du få ett recept för Tavegyl från din läkare. 

Vad ska du göra om det inte finns något sätt att kontakta en allergiläkare? 

Du kan få ett recept för läkemedlet och köpa Tavegyl för allergier på ett online apotek. Det kan vara bekvämare än att köpa på det vanliga sättet. Ett online apotek gör det möjligt att få ett recept och köpa läkemedlet utan att behöva lämna ditt hem och utan att slösa tid. Observera dock att om du misstänker att du utvecklar en allergi för första gången, behöver du ha ett fysiskt besök på en klinik för att få en korrekt diagnos. Vissa andra förhållanden kan uttrycka sig på samma sätt som en allergi, till exempel Coxsackievirus. 

Hur får jag ett recept från ett online apotek?

Du behöver fylla i ett kort frågeformulär där du anger dina huvudsakliga anmärkningar. Läkaren kommer sedan att läsa igenom det, konsultera vid behov och skriva ut ett recept för läkemedlet, om det kommer att betraktas som säkert och lämpligt för dig. 

Frakt och betalning

Läkemedlet anländer vanligtvis nästa arbetsdag efter att beställningen har gjorts. Läkemedlet skickas av ett partner apotek. Apoteksanställda ger kunden en spårningskod för paketet.  

Priset på Tavegyl inkluderar själva läkemedlet, såväl som medicinska och relaterade tjänster. Om du beställer fler paket med läkemedlet kan en volymrabatt tillämpas. 

Säkerhetsåtgärder

Tavegyl bör inte användas av personer med överkänslighet mot dess komponenter. Det är också kontraindicerat för spädbarn under 1 år. 

Tavegyl 1 mg: dosering

Vuxna och barn över 12 år tar vanligtvis 1 tablett på morgonen och kvällen. Vid behov kan dosen ökas till 6 tabletter per dag – ta 1 tablett var 3-4 timme. 

Hur mycket Tavegyl kan barn ta? 

Doseringen av 1 mg för barn i åldern 6-12 år bör inte överstiga mer än hälften av dosen för vuxna. Det vill säga, om en vuxen tar en tablett på 1 mg är den maximala enskilda dosen för ett barn 0,5 mg. För att få den bästa effekten behöver du ta läkemedlet under måltiderna. 

Du kan läsa mer om medicinen på fass.se.

Kan jag ta det för vattkoppor?

Läkemedlet kan användas som ett sätt för komplex terapi för vattkoppor, eftersom det eliminerar klåda. Du kan dock inte självmedicinera, denna typ av administration är endast möjlig med medgivande från en läkare. 

Tavegyl som sömnmedicin och mot ångest

Liksom andra H1 receptorblockerare kan denna orsaka lugnande och dåsighet. Du måste dock vara införstådd i att detta läkemedel utvecklades för pollenallergi och inte som ett lugnande läkemedel. Om du behöver ett lugnande läkemedel, leta efter mediciner specifika mot ångest.

Interaktioner

Tavegyl kan interagera med lugnande läkemedel, antidepressiva läkemedel, opioder och vissa andra ämnen. Innan du använder Tavegyl, behöver du tala om för din läkare om alla mediciner du tar.

Tavegyl och alkohol – är det möjligt att kombinera dem? 

Det rekommenderas inte att ta Tavegyl och alkohol samtidigt, eftersom alkohol förstärker biverkningarna av klemastin, vilket gör att det förvärrar patientens reaktion ytterligare. 

Graviditet och amning

Om du är gravid, ammar, tror att du är gravid eller försöker att bli med barn så behöver du konsultera med din läkare innan du påbörjar behandlingen med Tavegyl. Man bör också komma ihåg att den aktiva komponenten i läkemedlet kan komma in i bröstmjölken, därför bör möjligheten att använda läkemedlet under amning övervägas noggrant.

Bieffekter

När man tar Tavegyl observeras ofta biverkningarna som dåsighet, trötthet, yrsel, huvudvärk och sömnlöshet. För detaljerad information om biverkningar, vänligen läs bipacksedeln noggrant.