Products

köpa terbinafine receptfritt

Köp Terbinafin online på svenska apotek

Terbinafin 250 mg; 28 tabl., 56 tabl., 84 tabl.

Apotek på nätet Köp nu

Description

Vad är Terbinafin?

Terbinafin är ett systemiskt svampdödande läkemedel som används inom dermatologi. Det är indicerat för behandling av svampinfektioner i hud och naglar, särskilt för behandling av ringorm (trichophytia med slät hud, perineal trichophytia, fotdermatofytos) och onykomykos. Den säljs bland annat under varumärket Lamisil.

Hur verkar Terbinafin?

Terbinafin är en allylamin som har ett brett spektrum av verkan på infektioner orsakade av dermatofyter som är känsliga för läkemedlets aktiva substans.

Terbinafin har en specifik effekt i ett tidigt stadium av sterolbiosyntesen i svampceller. Terbinafins verkan är inriktad på att döda svampceller. När det används internt ackumuleras terbinafin i hud, hår och naglar i tillräcklig koncentration för att ha en svampdödande effekt. Terbinafin binder till blodproteiner och koncentreras i det lipofila stratum corneum genom dermis.

Den höga koncentrationen av medicinen i hår och hud beror på att terbinafin utsöndras tillsammans med talg genom hårsäckarna. Terbinafin fördelas i nagelplattorna under de första veckorna av doseringen. På grund av biotransformationen av terbinafin bildas metaboliter. De av dem som inte har svampdödande verkan utsöndras huvudsakligen i urinen. Matintag påverkar inte biotillgängligheten av Terbinafin. Hos patienter med nedsatt lever- eller njurfunktion kan nivån av terbinafin i blodet öka på grund av en minskning av utsöndringshastigheten för läkemedlet från kroppen.

Är det möjligt att köpa Terbinafin receptfritt?

För att köpa Terbinafin måste du först fylla i ett läkemedelsansökningsformulär online så att din läkare kan läsa informationen om dig och ordinera produkten till dig. Efter att du har gjort ett köp har du möjlighet att spåra leveransen och få den nästa arbetsdag. Du bör också veta att priset per tablett varierar beroende på storleken på förpackningen.

Hur använder man Terbinafin?

Den dagliga dosen av Terbinafin är 250 mg. Det vill säga ta 1 tablett en gång om dagen.

Behandlingstiden beror på sjukdomens svårighetsgrad och förlopp. Den rekommenderade behandlingstiden för hudinfektioner är 2 till 6 veckor. Behandling av onykomykos (svampinfektion i naglarna, som orsakar missfärgning, förtjockning och separation från nagelbädden) varar från 6 veckor till 3 månader.

Vid behandling av patienter med nagelskador på fingrar och tår, med undantag för tummen, kan återhämtningen ske inom 3 månader. I andra fall kan behandlingsförloppet vara upp till 6+ månader. Fullständigt försvinnande av symtom kan inträffa några veckor efter att laboratoriet bevisar frånvaron av patogena i kroppen.

Vilka är kontraindikationerna, biverkningarna och varningarna?

Ta inte läkemedlet om du är överkänslig mot terbinafin eller hjälpämnen i läkemedlet.

Terbinafin rekommenderas inte för användning till barn.

Använd med försiktighet till patienter med nedsatt njur- och leverfunktion samt till patienter med lupus erythematosus och psoriasis.

Under behandling med läkemedlet kan följande biverkningar uppstå: utslag, huvudvärk, diarré, nedsatt smak, lukt, uppkomsten av depressiva symtom. Om du upplever några biverkningar bör du uppsöka läkare. För mer fullständig information rekommenderas att du läser bruksanvisningen.

Azurifin Tablett 250 mg (SanoSwiss): FASS-information

Vad innehåller Terbinafin?

1 tablett innehåller 250 mg terbinafin i form av hydroklorid och ett antal hjälpämnen som potatisstärkelse, magnesiumstearat och hypromellos.

Kan Terbinafin kombineras med andra läkemedel?

Terbinafin kan öka eller minska blodnivåerna av vissa läkemedel, men samtidig användning är möjlig. Du bör rådfråga en läkare om detta. Terbinafin påverkar sannolikt inte preventivmedel, inklusive kombinerade p-piller eller akut preventivmedel. Men vid samtidig dosering av Terbinafin och orala preventivmedel är fall av störningar i en menstruationscykel (intermenstruella blödningar och en oregelbunden menstruationscykel) möjliga.

Påverkar Terbinafin din förmåga att köra bil?

Vissa patienter rapporterade yrsel efter användning av medicinen. Om du upplever biverkningar som yrsel eller andra bör du undvika att köra bil.

Kan Terbinafin användas under graviditet/amning?

Klinisk erfarenhet visar att användning av Terbinafin till gravida kvinnor inte rekommenderas. Behandling av gravida kvinnor med Terbinafin är motiverad endast i de fall där den förväntade effekten för kvinnan överväger risken för fostret.

Användning av Terbinafin under amning är förbjuden. Om behandling med detta läkemedel krävs, bör amningen avbrytas.